stoom-douche

spa AquaSense Sapphire op stoomdouche overzichtVitalles Elite chair op stoomdouche informatiezonweetje op stoomdouche informatie Xenia douche en bad met jets, bubbels en LED op stoomdouche informatieinfrarood sauna 3 persoons a-symmetrisch op stoomdouche informatieSpa mammoth op stoomdouche informatieMassagestoel Amazing op stoomdouche informatiehappy op stoomdouche informatiebad met whirlpool op stoomdouche informatieinfrarood sauna voor tuin op stoomdouche informatieverpakking op stoomdouche informatieStoomdouche Dark Rose op stoomdouche informatieinfrarood sauna trendy op stoomdouche informatieinfrarood sauna fineer op stoomdouche informatieLuxe stoomdouche met whirlpool op stoomdouche informatiezonweetje op stoomdouche informatieinfrarood sauna 2 venster XXL op stoomdouche informatie Bezoek onze showroom aan de Hoogkoorpassage 8      5831 DN      te Boxmeer.----------Openingstijden:     woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur.---------- Voor advies en koop.----------- andere tijden op afspraak mogelijk--------

 

 

 

Stoomdouche, Turks stoombad

Een warme ruimte van 40 tot 60 graden met een luchtvochtigheid van meer dan 90% is een stoombad. Het moderne stoombad is 98% luchtvochtigheid en 45 tot 48 graden.

Hamman, laconium, sudatorium

Echte verschillen zijn er niet tussen het moderene stoombad en een Turks stoombad. Een Turks stoombad in de Hamman wordt met massage en scrubben gecombineerd,  mannen en vrouwen zijn gescheidenen en het is een belangrijke ontmoetingsplaats.
De Romeinen hadden een sudatorium de Spartanen een laconium beiden ook te beschouwen als voorgangers van de moderne stoomdouche. 
De moderne stoomgenerator is zeer geschikt om te genieten van een stoombad in uw eigen huis.
Het gebruik is meestal 20 minuten, AquaSense® heeft een instelbare tijd maar ook een instelbare temperatuur. Door deze moderne mogelijkheden kunt u de aangenaam vertoeven zonder zelf in en uit schakelen stoomgenerator te regelen, vochtigsheidsgraad te bepalen en u bepaald vooraf de tijd van het stoombad.

Reinigende werking

Een stoombad werd in de oudheid vooral gebruikt om de huid te reinigen, hoe warmer lucht is hoe meer waterdamp deze kan bevatten. De waterdamp maakt de lucht veel energierijker dan droge lucht. Uw lichaam zal verkoeling zoeken door de poriën te openen. Na enige tijd zult u gaan zweten, het zweet neemt vuil uit de poriën mee naar bovenkant van de huid. Deze diepte,  reinigende werking is veel hoger dan bij douchen met zepen of lotions. Na het stoombad dient u altijd na te spoelen voor een goede hygiene om de verontreinigheden welke vanuit de poriën gekomen zijn af te spoelen.

Oud en nieuw - stoomgenerator -

Het oude stoombad werdt vaak verwarmd door warmwater of door opstijgende warme lucht door gaten in de vloer van de ruimte. Deze warme lucht neemt water op als damp de ruimte in, het water stroomde op de vloer van de ruimte.
Het moderne stoombad heeft een stoomgenerator welke een betere warmte verdeling geeft en een "mistig" uitziende lucht. De warme vochtige luchtstroom is ook veel constanter van temperatuur en vochtigheidsgraad.
Het energie verbruik is veel lager dan bij een normale douche en door de verbeterde constructies is het rendement veel hoger als vroeger. Er wordt 0,3 tot 0,5 liter water gebruikt voor een stoombad in de AquaSense® stoomdouche.

Ontmoetingsplaats en heilzaam

In de oudheid was naast de reinigende werking de ontspannende werking en het sociale gebeuren tijdens een stoombad een belangrijke reden voor het hygiënisch baden. Heilzame eigenschappen werden er tegelijket tijd aan toegekend. De werking op de luchtwegen is nog steeds een van de belangrijkse reden voor het gebruik van een stoombad. genezing van reuma werdt ook aan het stoombad toegewezen. Inmiddels is bekend dat reumatische aandoeningen niet verminderen maar door het stoombad een sterke verlichting hieraan gegeven wordt.

Schoonheidsidealen

Dat het stoombad bijdraagt aan een mooiere huid was vroeger ook bekend. Door de warme, vochtige lucht zal het transpiratie systeem van de mens niet zijn normale afkoelende werking hebben, de reactie van het lichaam daarop is de huidsdoorbloedig aanzienlijk vergroten en dit geeft een goed doorbloeden gezonde huid en een mooie tint aan de huid. De huid wordt er soepel en elastisch van en krijgt meer zuurstof toegevoerd.

De badkamer techniek en onderdelen detail informatie. Water en stroomaansluiting, waterafvoer.
Badkamer en gezondheid Kwaliteit voordelen AquaSense..
Verschillen in watermassage. Stoombad en de voordelen
Toen en nu. Maten en aansluitschema's,
Hoe kan ik een bestelling plaatsen.