stoom-douche

spa AquaSense Sapphire op stoomdouche overzichtVitalles Elite chair op stoomdouche informatiezonweetje op stoomdouche informatie Xenia douche en bad met jets, bubbels en LED op stoomdouche informatieinfrarood sauna 3 persoons a-symmetrisch op stoomdouche informatieSpa mammoth op stoomdouche informatieMassagestoel Amazing op stoomdouche informatiehappy op stoomdouche informatiebad met whirlpool op stoomdouche informatieinfrarood sauna voor tuin op stoomdouche informatieverpakking op stoomdouche informatieStoomdouche Dark Rose op stoomdouche informatieinfrarood sauna trendy op stoomdouche informatieinfrarood sauna fineer op stoomdouche informatieLuxe stoomdouche met whirlpool op stoomdouche informatiezonweetje op stoomdouche informatieinfrarood sauna 2 venster XXL op stoomdouche informatie Bezoek onze showroom aan de Hoogkoorpassage 8      5831 DN      te Boxmeer.----------Openingstijden:     woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur, vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur.---------- Voor advies en koop.----------- andere tijden op afspraak mogelijk--------

 

 

 

 AquaSense® douche en bad.

De AquaSense® douche is zonder enige specialisatie te monteren. Alle mogelijke onderdelen zijn voorgemonteerd en getest. De grote van een element is zodanig dat deze via een normale trap naar een verdieping kunnen, veelal zonder uit de verpakking te halen. Op dezelfde wijze is de douche demontabel, als u de cabine later mee wilt verhuizen dan is dit zonder problemen mogelijk. Ideaal bij verhuizing maar vooral en in huurwoningen.

Eenvoudige montage, alles voorgemonteerd.

Bij de levering AquaSense® Adventure DHE krijgt u een internetadres waar u een uitgebreide gebruiksaanwijzing en een installatie videofilm kunt vinden.stoomdouche met whirlpool

Alle AquaSense's zijn getest op werking en gebruik met waterdruk. Voordeel is dan ook dat alle onderdelen passen en aanwezig zijn. Het ontwerp is zo dat alle onderdelen al gemonteerd zijn en alleen de doorverbindingen gemaakt moeten worden. Een sticker op beiden doorverbindingen geeft aan wat waar met elkaar verbonden dient te worden. De beschrijving is hier ook duidelijk in, de details worden ook op onze site uitgebreid beschreven, hier kunt u met het serienummer op terecht.
Bij de stekkers worden ook nog verschillende kleuren en maten toegepast. Er is geen speciale kennis nodig om de cabine op te bouwen.

Onderdelen zijn al op het dakdeel bevestigd, het bad is geheel klaar. Veilig onder het bad zijn alle besturingen en motoren gemonteerd. Door gebruik van lichte materialen is de badkuip nog goed te tillen, het RVS frame geeft een goed houvast.
Het glas zit deugdelijk apart verpakt, deze dient u tussen de profielen te plaatsen. de profielen zijn ook vooraf gemonteerd zodat deze aansluiten op elkaar. De deuren zijn door een a-centrische schroef af te hangen. De a-centrische schroef wordt vast gezet met een moer en vervolgens met een dop afgewerkt.

De foto's kunt u vergroten door erop te klikken. Het zijn details foto's van de AquaSense® Adventure DHE. Details die op meerdere modellen van AquaSense® voorkomen zijn bij algemene informatie geplaatst.

De Adventure DHE specificaties vindt u hier.stoomdouche

Het is echt een cabine die staat voor "well being". Alle mogelijkheden zijn aanwezig, er is ruimte terwijl de benutte oppervlakte minder is als van een douche en bad samen.
Doordat in de Adventure DHE ruimte voldoende is om af te drogen spaart u deze ruimte ook uit. Schuifdeuren zijn ook een onderdeel om ruimte te besparen. In het ontwerp is overal rekening mee gehouden.
De maten van de onderdelen zijn zo dat deze via de gebruikelijke trappen naar boven kunnen.

 

Het bad is ruim en heeft een zitplaats in de hoek. Sfeerverlichting door twee lampen is ingebouwd. Lekker rustig ontspannen bubbelen door de zes luchtinlaten welke als paddenstoel zijn verwerkt.

Jets in de kuip zijn zeer effectief, vooral de onderrug zal heerlijk gemasseerd worden. Met de knop rechts voert u lucht toe en wordt de massage intensiever.
Links langs de zitplaats vindt u de bediening van de verlichting, jets en bubbels.jets

De bodyjets zijn zeer effectief. Geheel van RVS gemaakt. U kunt beiden draaipunten zonder eindpunt alle kanten op  richten.
Er wordt lucht aan het water toegevoegd waardoor een volle straal met relatief weinig water verbruik ontstaat.

De Adventure DHE heeft twee bedieningspanelen, voor het bad en voor de cabine. Beiden zijn gelijktijdig te gebruiken.
In het ontwerp is ervan uit gegaan dat u het bad, douche en voetmassage kunt gebruiken zonder dat u stroom nodig heeft. Voor de extra zoals jets, bodyjets, stomen, regendouche, bubbels, muziek, verlichting, ventilator, TV en telefoon heeft u wel stroom nodig.

Het water dat via de keuzekraan mechanisch toegevoerd wordt, zonder stroom, kunt u met een van de water toevoeren geregeld met 12 Volt stroom gelijktijdig gebruiken, bv. bad vullen en bodyjets gebruiken maar ook handdouche met de regendouche kunt een tegelijk gebruiken.

Alle ingeschakelde functies kunt onder het LCD scherm zien,  evenals tijd en temperatuur instelling voor het stomen. Het LCD scherm is goed beveiligd en wordt enigszins verwarmt om beslaan te voorkomen. Met uitzondering als u stoomt is het goed zichtbaar.

Stoomdouche aansluitschema.
Aansluitpunten tekening Adventure DHE

Terug naar boven.

Nuttige TIPS

Wist u dat voor waterleidingen niet alleen koper, maar ook aluminium met kunststof binnen en buitenzijde bruikbaar materiaal is? De kosten lopen door de hoge koperprijs niet veel uiteen.

Als water langdurig stilstaat in de leiding, bijvoorbeeld tijdens vakantie, kan legionellabacterie zich erin hebben opgehoopt. De legionellabacterie kan de veteranenziekte veroorzaken. Om besmetting te voorkomen kunt u de warmwaterleidingen goed doorspoelen met heet water van minstens 60 graden Celsius.bad

Isoleer waterleidingen niet, ook niet in onverwarmde ruimtes. U vergroot dan het risico op aanwas van de legionellabacterie. Uitgezonderd op deze regel zijn circulatieleidingen en leidingen van een collectief warmwatersysteem.

Kit altijd zoneverbindingen aan de achterzijde af. U bent zo verzekerd van een waterdichte cabine en u ziet geen kit aan de voorzijde. Het vuil worden of verkleuren van kit is daarmee ook niet zichtbaar.

Het waterverbruik bij stomen of stoomdouche is erg laag terwijl de reinigende werking veel dieper is. Het komt van binnen uit. Met zeep kunt u onmogelijk zo goed reinigen. Afspoelen is wel een vereisten.

Aparte directe leidingen naar keuken of badkamer kunnen de wachttijd voor warm water ook beperken.

Waterslag (een doffe tik door een beweging in de leiding) kan optreden als u een kraan snel afsluit. Kunststof leidingen hebben er vaak minder last van dan koperen leidingen met dezelfde diameter. AquaSense®past flexibele aanvoerslangen toe welke waterslag ook verminderen. Indien u vanaf het puntstuk een bocht van 90 graden moet maken kunt een een knietje gebruiken tegen waterslag.

AquaSense® cabines zijn degelijk en hebben stelpootjes om ongelijke vloeren te compenseren. Stel de onderkant af op de plaats voordat u de wand(en) erop plaats. De cabines die zelfstaand geschikt zijn kunt u op de plaats schuiven. Voordat u de cabine op de plaats schuift kunt u alle onderdelen al testen met druk.
Gebruik een gladde ondervloer zoals tegels of bv. trespa plaat. Cabines die niet zelfstaand zijn hebben meestal twee verbinding met de wand nodig. U kunt de zijkant vast kitten aan de wand als dit gewenst is. Mocht u ooit achter de cabine willen zijn dan hoeft u de kit maar los te snijden en de cabine kan eenvoudig naar voren.

Terug naar boven.

Watercapaciteit informatie

Indien u bodyjets in de AquaSense® douche cabine zijn uitgevoerd met waterdruk optimalisatie heeft u aan een capaciteit van 10 KW warmwaterapparaat al voldoende. De tapcapaciteit is dan voldoende om 5 liter per minuut bij 45 graden te garanderen. Indien u CW waarde 3 of hoger heeft is er voldoende warmwatercapaciteit.

Voordelen waterdrukoptimalisatie

Wij zijn hiertoe overgegaan omdat een verwarmingsketel op de capaciteit in huis is afgestemd. Steeds vaker zijn dit kleine superzuinige ketels, mede omdat de stookkosten lager zijn als er een continue aanvoer is van dezelfde temperatuur. U hoeft dus niet de capaciteit te verhogen om heerlijk van de jets te genieten. De capaciteit is ook ruim voldoende voor de regendouche en handdouche.
Door de lage tapdrempel is het zelfs beter om een beperkte capaciteit warmwaterapparaat te gebruiken. Uw  geiser of ketel zal minder vaak aanslaan en ook bij lage afname aanslaan. Een regulerende combiketel of boiler zijn hier niet gevoelig voor.

Stoomgenerator

De AquaSense® stoomgenerator heeft een hoge doorstroom snelheid. Voordeel is dat het stomen praktisch direct begint en er na afloop geen grote hoeveelheid bijna kokend warmwater is welke onbenut blijft. Als extra voorziening zijn de stoomgenerators zelf legend. Kalkafzetting treed het sterks op tijdens afkoelen en wordt daarmee voorkomen. Indien u een stoomunit met aroma heeft kunt u ook nog eens vanuit de stoomdouchecabine ontkalken zonder demontage van onderdelen. Een groot pluspunt ten opzichte van vroeger toen een cabine uitgebouwd diende te worden om te ontkalken. De AquaSense®stoomgenerator is uitgerust met een temperatuur beveiliging. Vele stoomdouches zijn niet met tijdsregeling en temperatuurinstelling uitgerust, AquaSense® heeft beiden functies.

Aansluitslangen douche 

Aanvoerleidingen

Optimale (warm)waterleidingen zijn kort en hebben een kleine doorsnede. Ze bevatten een klein volume water, waardoor u niet lang hoeft te wachten op warm water. Plaatsing van het warmwater toestel dichtbij de kranen helpt ook. Zo bespaart u bovendien op uw energiegebruik en -kosten.

Leidingen van 10m/m zijn voldoende indien het warmwater 65 graden kan bereiken.
De thermostaatkraan mengt koud water tot de ingestelde gewenste temperatuur met warm water. Eigenlijk heeft u dus waterdruk via twee leidingen van 10 m/m. Omdat 15 m/m gebruikelijk is in Nederland naar de badkamer hebben wij de bijgeleverde aansluitslangen daarop aangepast, 1/2 inch standaard bij alle baden en douchecabines.

Thermostaat kraan

AquaSense® thermostaat kranen zorgen dat het water op constante temperatuur blijft. Dit is comfortabel en regelt het regelmatig aanpassen naar de gewenste watertemperatuur voor u.
Het open draaien en temperatuur instellen is met een enkele simpele handgreep geregeld, handig en snel. De hendel zorgt dat u ook met gladde handen eenvoudig de kraan harder/zachter of warm/kouder kunt zetten. AquaSense® thermostaat kranen zijn geschikt voor een douche-WTW. De douche-WTW warmt koud water op met afvoerwater van de douchebak, er is minder bijmenging van warm water nodig. Voor een bad functioneert dit niet omdat er geen gelijktijdige afname van water en afvoer is.

Thermostaatkraan

Thermostaat kraan en de keuze kraan erboven, klik om te vergroten.

Bad met douche.

Bad en douche.Xenia, LINKS is, linkse instap, douchecabine rechts.
Xenia, RECHTS is rechtse instap, douchecabine links als u ervoor staat.

Aansluitpunten Xenia

 

Terug naar boven.

Algemene informatie Aroma

De dispenser van de stoom en aroma is aan de bovenzijde richtbaar en geeft ook naar onder stoom om condens te voorkomen en een goede vulling van de cabine te bereiken. Veel stoom spruitstukken hebben alleen aan de bovenzijde een uitlaat waardoor de stoom vaak snel boven in de cabine gaat hangen.
Door bladjes, twijgjes of korreltjes in de dispenser te doen verspreid u de gewenste geur met het stoom.

Voetmassage douche.

AquaSense® voetmassage en stoomdispenser met aroma.

Stoomdouche luidspreker

Luidspreker  achterzijde.

Stoomdouche LED verlichting

Dark Rose binnenzijde dak.

Stoomdouche binnenzijde.

Evanthe binnenzijde bodem 

 

Aurelia uitvoering.

Stoomdouche aansluitschema

Terug naar boven.

Stoomdouche aansluitschema.Stoomdouche aansluitschema.
Evanthe en Dark Rose uitvoering

Aansluitpunten tekening

Evanthe

Dark Rose

Terug naar boven.

 

 

 

 

Mastershower E    Mastershower R

Douche aansluitschema.Douche maten.Douche maten.

 Aansluitpunten tekening

Mastershower E 

Terug naar boven.

Aanbieding nr: Model AquaSense® Buiten afmetingen Certificering Watt Volt Aansluiting
Stoomdouche met bad1 Adventure DHE Breedte  152
Breedte  152
Hoogte rand  216
Hoogte midden 222
  cm
CE EMC
LVD RoHS
1*3000W
1*1200W
50Hz
AC 230V
12 Volt safety circuit
Warm 1/2"
Koud   1/2"
Afvoer 40 m/m
bad2 Adventure bad
Breedte  152
Breedte  152
Hoogte rand 55
cm
CE EMC
LVD RoHS
1200W
50Hz
AC 230V
12 Volt safety circuit
Warm 1/2"
Koud   1/2"
Afvoer 40 m/m
bad en douche3 Xenia Lengte   170
Diepte      90
Hoogte rand  210
Hoogte midden 212
CE EMC
LVD RoHS
1300W
50Hz
AC 230V 
Warm 1/2"
Koud   1/2"
Afvoer 40 m/m
stoomdouche4 Aurelia Lengte  120
Diepte     90
Hoogte rand  210
Hoogte midden 216
  cm
CE EMC
LVD RoHS
3080W
50Hz
AC 230V
12 Volt safety circuit
Warm 1/2"
Koud   1/2"
Afvoer 40 m/m
Stoomdouche5 Evanthe Breedte    98
Breedte    98
Hoogte rand  205
Hoogte midden 214
  cm
CE EMC
LVD RoHS
3080W
50Hz
AC 230V
12 Volt safety circuit 
Warm 1/2"
Koud   1/2"
Afvoer 40 m/m
Stoomdouche6 Dark Rose Breedte    90
Breedte    90
Hoogte rand  205
Hoogte midden 214
 cm
CE EMC
LVD RoHS
3080W
50Hz
AC 230V
12 Volt safety circuit 
Warm 1/2"
Koud   1/2"
Afvoer 40 m/m
douche7 Mastershower R Breedte    90
Breedte    90
Hoogte rand  212
Hoogte midden 214
  cm
CE EMC
LVD RoHS
80W
50Hz
AC 230V
12 Volt safety circuit 
Warm 1/2"
Koud   1/2"
Afvoer 40 m/m
douche8 Mastershower E Breedte   95
Breedte   95
Hoogte rand  213
Hoogte midden 215
  cm
CE EMC
LVD RoHS
80W
50Hz
AC 230V
12 Volt safety circuit 
Warm 1/2"
Koud   1/2"
Afvoer 40 m/m

De badkamer techniek en onderdelen detail informatie. Water en stroomaansluiting, waterafvoer.
Badkamer en gezondheid Kwaliteit voordelen AquaSense..
Verschillen in watermassage. Stoombad en de voordelen
Toen en nu. Maten en aansluitschema's,
Hoe kan ik een bestelling plaatsen.